İftihar Belgesi nedir nasıl alınır - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2020/01/02

İftihar Belgesi nedir nasıl alınır

Ortaokul iftihar Belgesi Nedir

Ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda derslerde başarı durumlarına bakılmaksızın iftihar belgesi alabilecek.
  • Bunun için ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye girmek,
  • Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösterenler "İftihar belgesi" alabilir.
Artık Başarı, Üstün Başarı ve Onur belgeleri verilmeyecek. Onun yerine ortaokul İftihar Belgesi verilecek


İftihar Belgesini Kim Verir

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu iftihar belgesini alacak olan öğrencileri belirler. Bu kurul toplanarak iftihar belgesini alacak öğrencileri belirler.

İftihar Belgesini Nasıl Verilir

Öğrencilere özel bir törenle verilir. Öğrencilerin resimleri okulun internet sitesi ve okulda uygun yerlerde asılır.

İftihar Belgesi Yönetmeliği

MADDE 53 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden  55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar “Teşekkür” EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar “Takdir” EK-7 belgesi ile ödüllendirilir.
(2) İlköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın;
a) Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren,
b) Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrenciler “İftihar Belgesi” EK-8 ile ödüllendirilir.
c) İftihar Belgesi, ilkokullarda sınıf öğretmeninin teklifi ve okul yönetiminin kararı doğrultusunda, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunca verilir.
ç) İftihar Belgesi, e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. İlkokullarda okul yönetiminin olur tarih ve sayısı, ortaokullarda ise Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunun toplantı tarih ve karar numarası belgenin tarih ve numarası olarak kabul edilir.
(3) İftihar Belgesiyle ödüllendirilenler, özel olarak yapılacak bir toplantı veya törende diğer öğrencilere duyurulur. Bu öğrencilerin adları ve fotoğrafları okulun internet sayfasında yayınlanır ve uygun bir yere asılır. Teşekkür ve Takdir Belgesiyle ödüllendirilenlerin belgeleri, sınıf veya şube rehber öğretmeni tarafından karne ile birlikte öğrencilere verilir.
İlköğretim kurumları yönetmeliğini incelemek için tıklayınız.



Bu Sayfayı Yazdır

1 yorum:

  1. Ben geçen sene ilk dönem aldım ama e okulda 2 dönemde aldığım görünüyor ben almaya biraz geç gelmiştim o kargaşada düşmüş yada unutulmuş olabilir mii idareye durumu bildirisem 2. iftihar belgesini verirlermi hocam lütfen yazın ÇOK önemli

    YanıtlaSil