Ortaokul Proje görevi nedir - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2015/05/02

Ortaokul Proje görevi nedir

Proje görevi nedir

  • İlköğretim Kurumları yönetmeliğinde performans görevi artık bulunmamaktadır. Proje ödevi de, proje görevi olarak değiştirilmiştir.
  • Proje görevleri her öğrenci için en az bir tane, öğrencinin istediği dersten verilir. Proje görevi birinci dönem verildi ise birinci dönem, ikinci dönem verildi ise ikinci dönem değerlendirilir. Önceden birinci dönem ödev verilip, ikinci dönem istenmekte idi. Artık bu uygulama kalkmıştır.

Proje görevinin getirilme zamanı

  • Öğrenciler proje görevlerini öğretmenin belirleyeceği sürede teslim etmeleri gerekmektedir. Bu süre tamamen öğretmene bırakılmıştır.

Proje görevini getirmeyen öğrenci için ne yapılır

  • Proje görevini getirmeyen öğrenci için hemen e-okul sistemine sıfır yazılmaz. Öncelikle velisine bilgi verilir. Velinin, öğrencisinin projesini zamanında teslim etmeme nedeni okul idaresine yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.
MADDE 23 – (1) Öğretmenler tarafından yapılan sınavlara herhangi bir nedenle katılamayan veya projesini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu velisine bildirilir. Veli, öğrencisinin sınava katılamama veya projesini zamanında teslim edememe gerekçesini, en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirir. Merkezî sistem ortak sınavına girmeyen öğrencilerin bilgileri, aynı gün okul müdürlüğünce e-Okul sistemine işlenir.

e-okul sistemine not nasıl girilir

  •  Velisine bilgi verilmesine rağmen proje görevini getirmeyen öğrenci için proje notu sıfır olarak verilecektir. Yine önceden e-okul sistemine getirmediğini belirten G harfi yazılmaktaydı. Artık G harfi yerine sıfır yazılacaktır.
Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlatılır. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir. Proje vermeyen öğrencinin proje notu sıfır olarak değerlendirilir.
İlköğretim Kurumları yönetmeliği için tıklayınız
Bu Sayfayı Yazdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder