Ortaokul ders etkinliklerine katılım notu nedir - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2015/06/11

Ortaokul ders etkinliklerine katılım notu nedir

Ders etkinliklerine katılım puanı nedir

İlköğretim kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikler sonucu e-okul not hesaplama yönteminde değişiklikler olmuştur.


Önceki hesaplama yöntemi:

Bir öğrenci 3 yazılı, 1 ders içi performans, 1 performans görevi yapmış olsun. Performans görevlerinin ortalaması tek not alınarak yazılı notları ile toplanarak dörde bölünüyordu. Eğer proje görevi varsa bu notta 5. not olarak ortalamaya katılıyordu

Yeni hesaplama yöntemi:

Performans görevi kalktı, artık ders etkinliklerine katılım puanı verilecek. Bu not 5 e kadar verilebiliyor. Yazılılar ve ders etkinliklerine katılım puanları toplanarak ortalaması alınacak.

Örnek: Bir öğrenci yazılılardan 70, 80, 90 alsın. Ders etkinliklerine katılım puanı da 100 olsun.
 (70 + 80 + 90 + 100)/4=340/4=85 karne notu olur Eğer ders etkinliklerine katılım puanı iki tane 100 olsa (70 + 80 + 90 + 100+100)/5=440/5=88 oluyor.

Sonuç: Ders etkinliklerine katılım puanı da yazılı gibi direk ortalamaya katılıyor. Bunu ilköğretim kurumları yönetmeliğinde şu şekilde görebiliriz.
Bir dersin dönem, yıl sonu ve ağırlıklı puanı 
MADDE 27 – (1) İlkokul 4 üncü sınıfta bir dersin dönem puanı; öğrencinin sınavlar ve ders etkinliklerine katılımından aldığı puanların aritmetik ortalaması ile belirlenir.
(2) Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında bir dersin dönem puanı; 
a) Öğrencinin sınavlardan, ders etkinliklerine katılımdan ve varsa projeden aldıkları puanların aritmetik ortalaması ile belirlenir. 
b) Aritmetik ortalama hesaplanırken bölme işlemi virgülden sonra dört basamak yürütülür. Dönem puanı, yarım ve yarımdan büyük kesirler bir üst tam puan olarak değerlendirilir.
Daha ayrıntılı bilgi için İlköğretim Kurumları Yönetmeliğini  tıklayınız.

Ders etkinliklerine katılım puanı neye göre verilir?

Verilecek her notun ölçme değerlendirme açısından bir ölçeğinin olması gerekmektedir. Ders etkinliklerine katılım puanı da bir ölçüte göre verilmesi gerekir. Bunun için öğrenci gözlem formunu kullanılabilir. Okul idaresi veya müfettişler bu formu istemektedirler, bu formun doldurularak bir yıl saklanması gerekmektedir.

Ders etkinliklerine katılım ölçeği indirmek için tıklayınız.

Ortaokul Dönem Puanı Nasıl Hesaplanır? Devamı için tıklayınız.

Bu Sayfayı Yazdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder