Ortaokul ders kitapları nereden alınır - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2015/09/28

Ortaokul ders kitapları nereden alınır


Ortaokulların açıldığı ilk hafta içerisinde öğrenciler ders kitaplarını alırlar. Okullarda verilen devlet kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Ortaokul 5.sınıfa geçen öğrenciler bazen başka okula nakil aldırmak zorunda kalmaktadırlar.
5. Sınıf öğrencilerinin hangi okuldan kitap alacakları konusu sorulmaktadır.
5.Sınıf öğrencilerin alacakları ders kitabı adrese dayalı sistemde görünen adresin bulunduğu ortaokuldan alınacaktır. Kısaca hangi okul nakil veriyorsa o okul da devlet kitabını verecektir.

6. 7. ve 8.sınıf öğrencileri de hangi okulda kayıtları varsa o okuldan kitaplarını alarak nakil olduğu okula gideceklerdir.

İlköğretim kurumları yönetmeliğinin 25 Haziran 2015 tarihinde değişen maddesine göre;
7 a) İlkokul öğrenimini tamamlayan ve kayıtların yapıldığı eylül ayı sonu itibarıyla zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmamış öğrencilerin kayıtları ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden ortaokula yapılır.
Ortaokula yapılan kayıtlar adres veri tabanındaki bilgilere kullanılarak e-okul üzerinden yapılmaktadır. e-okul bilgilerine göre de nakil işlemlerinde alacakları kitaplar nakil yapılan okul tarafından verilmektedir.

Okul idaresi yeni gelebilecek öğrencilere göre ihtiyaç olan kitapları tahmini olarak MEB bildirmektedir. Bu nedenle okullarda eksik ya da fazlalık kitap kalabilmektedir.

Herhangi bir nedenle eksik kitabı olan öğrenciler, okulda fazlalık kitap olması durumunda okul idaresine başvurarak kitap alabilirler.
Bu Sayfayı Yazdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder