ŞÖK Toplantısı - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2015/06/10

ŞÖK Toplantısı

ŞÖK toplantısı 


Bu dönemde okulun artık son günleri. 15 Haziran 2016 Dönem sonu ŞÖK Toplantısı da yapılacak. Öğrencilerin sabırsızlıkla bekledikleri karne, takdir teşekkür belgeleri yanında bazı öğrencilerde sınıfta geçip geçmeyeceklerini sormaktadırlar.



Ortaokulda kalma vardır. İkinci dönem yapılacak olan ŞÖK toplantısında karne puanı 45 den az olan öğrenciler ve 20 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilerin sınıfta kalıp kalmayacakları ŞÖK toplantısında değerlendirilmektedir.

Özürsüz olarak 20 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler ve puan ortalaması 45 den az olanlar sınıfta kalabilir. Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) bu kararı verecektir. Öğretmenlerden kalsın diyerek oy kullananlar varsa öğrenci sınıf tekrarı yapabilmektedir. Burada 5. 6. 7. 8. sınıf olması fark etmemektedir. Her sınıfta kalabilmektedir. Ancak genel kabul edilen görüş öğrencilerin sınıf tekrarı yaptırılmaması şeklinde olmaktadır.

Sınıf geçmesine uygun görülen öğrenciler için e-okul sistemine " Öğrenci okul kurallarına uymakta ve derslerinde gayret göstermektedir. Öğrencinin 2015-2016 eğitim öğretim döneminde bir üst sınıfa geçmesi uygundur." gibi cümle yazılarak üst sınıfa geçirilir

ŞÖK le geçen öğrenci belge (takdir teşekkür) alabilir mi?


1. ve 2. dönem puan ortalaması 45 den düşük öğrenciler Takdir veya teşekkür belgesi de alamamaktadır. 

NOT: 20 gün devamsızlık sınırını aşan ve ŞÖK kararı ile geçen öğrenciler, takdir veya teşekkür almayı hak ediyorlarsa bu belgeleri alabilirler.




Bu Sayfayı Yazdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder