PYBS sınavı ne zaman - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2015/06/10

PYBS sınavı ne zaman

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda 13 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır. 8.Sınıf öğrencileri TEOG sınavına katılmaları nedeni ile burada aldıkları puanlar değerlendirilecek, ayrıca bir sınav olmayacaktır.

PYBS Sınava giriş belgeleri ne zaman verilecek?

Kılavuzda yer alan bilgilere göre  8 Haziran 2015 tarihinde sınava giriş belgelerinin ilanı yapılacaktır. Okul idaresi tarafından öğrenciler sınava giriş belgeleri verilecektir.

13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 14:00 da başlayacaktır. Sınava girerken yanlarında Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı bulunacaktır. Kimlik Belgesi olmayan öğrenci sınava kesinlikle alınmayacaktır.

Fotoğraflı giriş belgeleri okul idaresi tarafından onaylanarak (mühürlenip imzalanarak) verilecektir. Giriş belgelerinin onaylı olmasına dikkat edilmelidir. Eğer kaybolma ve yıpranma gibi durumlarda yenisi tekrar okul idaresi tarafından verilir. Giriş belgesi üzerinde öğrencinin hangi okulda sınava gireceği belirtilmektedir.


Sınav konuları nelerdir?

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dersinden sınava gireceklerdir. İngilizce dersinden sınav olmayacaktır. Sınavda her bölümden 25 er soru, toplamda 100 soru olacaktır. Sınav süresi 120 dakikadır. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları götürmektedir. (3 yanlış 1 doğru cevabı götürür.)

Sınavla ilgili kılavuzu www.meb.gov.troges.meb.gov.tr adresinde bulunan duyurular kısmında bulabilirsiniz. Yapılacak olan sınavda öğrencilere başarılar diliyoruz.

Sınav sonuçları 21 Temmuz 2015 tarihinde açıklanacaktır.
Bu Sayfayı Yazdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder