Güneş enerjisinin olumlu etkileri - fenbilim.net

En Son

Sadece Fen Bilimleri

2016/02/26

Güneş enerjisinin olumlu etkileri

Güneş enerjisi olumlu ve olumsuz etkileri olabilmektedir.



Güneş Enerjisinin Olumlu Etkileri

1. Yaşamımız için gerekli enerji Güneş tarafından sağlanmaktadır.

Güneş enerjisi kullandığımız enerjilerin temelini oluşturmaktadır. Fosil yakıt olarak bildiğimiz kömür petrol, doğal gaz milyonlarca yıl önce yaşamış olan canlıların atıklarından oluşmuştur. Dolayısı ile bu yakıtlardaki enerji de Güneş'ten gelmiştir.

Bitkiler fotosentez ile Güneş enerjisinin kimyasal bağ enerjisine çevirmektedirler. Bu enerji bitkilerden diğer canlılara aktarılır. Bu sayede bütün canlılar enerji ihtiyacını karşılamış olur.

2. Güneş su döngüsünün oluşmasını sağlar.

Güneş enerjisi ile yeryüzünde buharlaşma gerçekleşir. Bu sayede su döngüsü gerçekleşmiş olur.

3. Güneş enerjisinden elektrik üretilebilir.

Güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden elektrik üretmek mümkündür. Güneş enerjisi ile çalışan saat, hesap makinesi gibi çeşitli araçlar da yapılmıştır.

4. Güneş enerjisi ile sıcak su elde edebiliriz.

Güneş enerjisini evimizde sıcak su elde etmede kullanabilmekteyiz. Evlere kurulan güneş enerji sistemleri sayesinde ev ve iş yerlerinin sıcak su ihtiyacı karşılanabilmektedir.

5. Isınan havanın yer değiştirmesi ile rüzgâr oluşur.

Güneş dünya üzerinde rüzgârın oluşumunu da sağlar. Isınan hava genleşir, sıcak hava ve soğuk havanın yer değiştirmesi sonucu rüzgârlar meydana gelir.

6. Güneş enerjisi mevsimlerin oluşmasını sağlar.

Güneş enerjisi dünya üzerinde mevsimlerin oluşmasını sağlar. Dünyanın Güneş'e dik bakan kısımlarında daha fazla enerji alacağı için yaz mevsimi, eğik olarak bakan kısımları ise kış mevsimini yaşamaktadırlar.

Bu Sayfayı Yazdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder